پروفیل چیست و چه کاربردهایی در لوله کشی ها دارد؟

پروفیل چیست و چه کاربردی در صنایع لوله کشی دارد؟

پروفیل نوعی از لوله های انتقال مایعات می باشد که بیشتر برای مصارف انتقال آب زیاد و برای لوله کشی در ساختمان ها از سایزهای کوچک تر پروفیل استفاده می کنند.

اما بیشترین کاربرد پروفیل در انتقال آب های بزرگ در هر جایی که نیاز به آن باشد مانند صنعت کشاورزی و لوله کشی گاز یا آب زیاد استفاده می شود.

در آهن فلزات و ساخت و ساز، انواع پروفیل را در زیر توضیح خواهیم داد:

انواع پروفیلها:
الف- انواع باز مانند تسمه، تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی، هاش، چهار پهلو و…
ب- انواع بسته مانند لوله، قوطی، پروفیل درب و پنجره، پروفیل پی وی سی، پروفیل های کرکره برقی و…

انواع پروفیل

۱- مواد اولیه برای ساخت پروفیل:

۱- مواد اولیه برای ساخت پروفیل:

قسمت عمده مواد اولیه مصرفی بیشتر کارخانه ها در حال حاضر از طریق فولاد مبارکه و قسمتی نیز از کشورهای آسیای میانه، ،اروپا و اروپای شرقی ،برزیل تهیه می شود.

ورق مصرفی باید دارای ترکیبات شیمیایی خاص بوده و از خواص مکانیکی بالایی برخوردار باشد تا در هنگام تولید و توزیع برای سازنده و در نهایت برای مصرف کننده مشکلی پیش نیاید.

ورق مصرفی با استاندارد ST37.2 و یا JIS G 3131 یا G 3132 دارای ترکیبات شیمیایی (سیلیس با ۰٫۳۵، کربن با ۰٫۳ تا ۰٫۱، گوگرد ۰٫۰۴، فسفر ۰٫۰۴، منگنز ۰٫۵) بوده و برای این نوع تولیدات پیشنهاد و مورد مصرف می باشد مگر در موارد خاص.

ورق فولادی پس از ورود به کارخانه تولید و با توجه به مشخصات ابعادی و مصرف آنها در قسمتهای مختلف، انبار شده تا وارد بخش تولید گردد.

۲-تولید و (توزیع) لوله و پروفیل:

۲-تولید و (توزیع) لوله و پروفیل:

قوطی و پروفیلها را می توان به دو مورد مستقیم و غیرمستقیم تولید نمود.

روش انتخابی بستگی به امکانات ماشین از نظر طراحی دارد. بیشتر اوقات پروفیل باز به روش مستقیم تولید می گردد.

دستگاه های تولید لوله و پروفیل عموماً دارای قسمتهای تغذیه نوار، گیوتین، قسمت جوش سر و ته نوار، انباره، فرمینگ که از دو قسمت تشکیل میشوند:

شکل دهندۀ اولیه و شکل دهندۀ نهایی نیز میباشد، قسمت جوش دو لبه پروفیل، براده برداری، سردکن، سایزینگ با تعداد ۴ تا ۶ دروازه؛ خمش و پیچش گیر برش (اره) اتوماتیک، شتاب دهنده و نهایتاً میز تخلیه می باشند.

قابل ذکر است اینکه دستگاه برای ساخت چه تولیداتی طراحی شده و به چه روشی ساخته شده باشد قسمتهای فوق با کمی تغییر از نظر تعداد و اندازه ساخته خواهد شد.

ولی با توجه به اینکه عمل اصلی این دستگاهها شکل دادن به ورق در حال عبور از بین دو قالب بالا و پایین در حال چرخش در دروازه های مختلف تا تولید محصول نهایی به طریقه سرد می باشد.

۳-برش دادن کلاف به نوار:

۳-برش دادن کلاف به نوار:

کلاف های خریداری شده در دستگاه های برش به نوارهایی با عرض مشخص بریده می گردد. این دستگاه ها مبتنی به سفارش و نحوۀ بهره برداری دارای قسمتهای مختلف بوده که بعضی از آنها تمام اتوماتیک و دیگری نیمه اتوماتیک می باشد.

یک دستگاه برش عموما دارای قسمتهای ذخیره کلاف، میز حمل کننده، ضربه گیر، کلاف گیر، و سیستم بازکننده طوقه های کلاف، سیستم کنترل کننده کناره برای بهتر تنظیم شدن، صاف کننده ورق، گیوتین و قرقره های هدایت ورق، غلتک های تغذیه ورق، قسمت اصلی برش، غلتک های جداکننده نوارهای بریده شده، نگاه دارندۀ نوارها و در آخرنوار جمع کن می باشد.

پس از قرار گرفتن کلاف روی کلافگیر که خود نیز دارای حرکت گردشی می باشد کلافگیر چرخیده و پس از بازشدن طوق ها سر ورق زیر غلتک های صاف کننده هدایت می گردد.

این عمل باعث صاف و تخت شدن ورق می گردد. توسط گیوتین سر ورق بریده شده تا برای جوشکاری در قسمتهای بعدی مشکلی به وجود نیاید.

وقتی ورق توسط غلتک های تغذیه به طرف دو عدد شافت اصلی که دارای حرکت بوده و بر روی آن تیغه هایی از فولاد که کارهای حرارتی بر روی آنها انجام و سختی آن بین (۶۱-۵۹) راکول رسیده و فاصله آنها مناسب با عرض نوارهای مورد نیاز تنظیم شده حرکت می کند. در اثر عبور ورق از بین تیغه ها عمل برش انجام می گیرد.

پروفیل

حرکت ورق (نوارها) به جلو ادامه دارد و به جهت اینکه نوارهای بریده شده به طور دقیق به جلو هدایت گردند، از دو عدد شافت جداکننده که برروی آنها تیغه های کوچکی مستقر شده اند عبور داده می شوند تا اواخر سر اولیه نوارهای بریده شده و در گیره مخصوصی که در درون نوار جمع کن قرار دارد (و توسط سیستم هیدرولیک قطر نوار جمع کن را چند سانتیمتر باز می کند) درگیر شود.

این کار از یک طرف باعث جمع شدن دو لبه گیره و گرفتن سر نوارها شده و از طرفی در پایان زمان تخلیه نوارها با عمل جمع شدن نوارگیر، داخلی ترین لایه ورقها جدا شده و به راحتی می توان نوارها را از میز متحرک و صفحه ای که در جهت محور اصلی حرکت می کند به خارج هدایت کرد.

از این مرحله به بعد کشیده شدن ورق توسط نوار جمع کن تا تمام شدن کل طول کلاف انجام می گیرد. نوارها نهایتاً دسته بندی و به قسمتهای متنوع خطوط تولید انتقال میشود.

پروفیلها در چه مواردی مصرف میشود:

تقریبا در همه جا حضور دارند. صنعت، ساختمان و راه سازی و…

قسمت بزرگ از آن به منظور ساختن در و پنجره های آهنی بکار می روند.

پروفیلهای مربع و مستطیل با اندازه کوچک به عنوان نرده های فلزی برای در و پنجره منازل، کناره راه پله ها و هم برای نرده کشی اطراف دیوارهای کارخانه ها و حصار دور زمین و نرده پیاده روها و خیابان ها بکار می روند.

پروفیلهای مربع و مستطیل (قوطی) با اندازه بزرگتر که معروف به ستونی می باشند موارد استفاده مختلفی در صنعت و ساختمان سازی دارند.

این پروفیلها که در اندازه مربع ساخته می شوند و ضخامت آنها از ۱٫۵ تا ۸ میلی متر می باشند می توانند در ساختن ستون و اسکلت فلزی ساختمان ها بکار برد.

همچنین اگر این پروفیلها با مشخصات فیزیکی قابل اطمینانی ساخته شوند می توان در ساختن شاسی تریلرها و نفت کش ها استفاده کرد.

از پروفیلهای قوطی مربع و مستطیل در صنایع خودروسازی همچنین در ساختن میز و صندلی نیز استفاده می شود.

پروفیلهایی که به صورت Z تهیه می شوند اکثراً برای پوشش سقف سوله ها استفاده کرد.

پروفیلهای نبشی و ناودانی با روش نورد سرد نیز تولید می شوند. از پروفیلهای نبشی می توان در ساختن چهارچوب درهای بزرگ آهنی و انواع قالب های فلزی بکار رفته در ماشین آلات استفاده کرد. ناودانی های کوچک در مواردی نظیر در کرکره ای مغازه ها بکار می رود.

نام های رایج برای پروفیلها:

  • • پروفیل ۵۰۸: تایلیق چپ و راست ،قابلمه
  • • پروفیل ۵۰۹: تک لبه ،چرچوا، کلاف
  • • پروفیل ۵۰۷: سه پری

تولید پروفیلها در شرکت ها:

  • • تنوع در ضخامت پروفیل های درب و پنجره به سفارش
  • • تولید پروفیل های درب و پنجره با تنوع در طول محصول (۱۲-۳) میلیمتر
  • • تنوع در بسته بندی پروفیل های درب و پنجره در وزن های متفاوت از ۵۰۰ کیلوگرم الی ۲ تن

انواع پروفیل های u p v c (یو پی وی سی ) درب و پنجره و دو جداره:

این پروفیلها با توجه به نوع کارایی و ساختار آنها طبقه بندی و نامگذاری می شوند. در برندهای پروفیل همانند پنجره دو جداره وین تک، پنجره دوجداره ویستابست و یا هافمن این پروفیل یکسان بوده و متفاوت است.

پروفیل فریم

این پروفیل در درب و پنجره Up v c به صورت قاب دور استفاده می شود. این پروفیل از نظر ابعادی دارای سطح جدا جدا شده ۶ سانتی متری و ۷ سانتی متری می باشد.

اما سطح مقطع ۵ سانتیمتری و ۸ سانتیمتری نیز در سبد محصولات بعضی از شرکت ها وجود دارد که کمتر استفاده میشود.

سطح قطعه مختلف با نام سری تولید می شود. بطور مثال سری W640 پنجره دوجداره وین تک سطح مقطع ۶ سانتی متری و سری W700 آن ۷ سانتیمتری می باشد.

پروفیل پنجره up v c از لحاظ کارایی نیز به سری کشویی، سری بازسازی و سری نوسازی تقسیم بندی می شود.

همانطور که در قسمت قیمت مترمربع پنجره دوجداره توضییح دادیم، استفاده از هر پروفیل موجب کاهش یا افزایش قیمت خواهد شد.

* تمامی پروفیل های مورد استفاده در چارچوب را می توان بعنوان پروفیل قاب دور و یا فریم استفاده کرد. بطور مثال از پروفیل ساش و یا لنگه بازشو می توان بعنوان ساش فریم (پروفیل قاب دور لبه دار) استفاده کرد.

پروفیل فریم

پروفیل مولیون

سطح برش پروفیل مولیون بصورت T شکل است و بطور تقسیم کننده پنجره بصورت افقی یا عمودی استفاده می شود.

بطور مثال برای کتیبه بالای پنجره از مولیون استفاده می شود. اگر بخواهیم انواع پروفیل مولیون را دسته بندی کنیم، به مجموعه زیر تقسیم بندی می شوند:

⇐ مولیون سری ۶۰: در کنار مجموعه پروفیل های ۶ سانتی متر استقاده می شود.

⇐ مولیون سری ۷۰: با عرض ۷ سانتی متر در کنار پروفیل های سری ۷ سانتیمتری کاربرد دارد.

⇐ مولیون متحرک: پروفیلی که به لنگه بازشونده پیچ می شود و همراه با بازشو حرکت می کند. از پروفیل مولیون متحرک در درب و پنجره دوجداره فرانسوی استفاده می شود که در آن هر دو لنگه کنار هم باز می شوند.

⇐ مولیون کتیبه کشویی: شکل ظاهری این مولیون به علت ساختار متغیر پروفیل کشویی، کاملا با مولیون های دیگر متفاوت است. این پروفیل بعنوان تقسیم کننده افقی در پنجره های کشویی استفاده می شود.

برای دریافت انواع خدمات تاسیسات ساختمانی و انواع لوله کشی گازی صنعتی و خانگی و اناوع لوله کشی های آب می توانید از سایت تاسیسات سرویس درخواست مشاوره دهید.

پروفیل مولیون

پروفیل بازشو یا ساش

همانطور که از نام آن مشخص است، پروفیل ساش یا بازشو بعنوان بازشو در پنجره دوجداره استفاده می شود.

شکل استاندارد آن بصورت S شکل می باشد و در انواع زیر دسته بندی میشود:

⇐ پروفیل بازشوی کشویی: پروفیل های سری کشویی را می توان تنها در پنجره دوجداره کشویی استفاده کرد.

⇐  بازشو درب: تفاوت پروفیل بازشوی درب با پنجره در ابعاد آن است. به این شکل که پروفیل ساش درب از لحاظ ارتفاعی بزرگتر است. تصویر روبرو بیانگر این تفاوت در درب دوجداره با پنجره دوجداره می باشد.

⇐ بازشو پنجره: بازشوی پنجره پرمصرف ترین پروفیل بازشو در انواع درب و پنجره UPVC می باشد.

اما از موارد بالا، به دسته های بیرون بازشو و داخل بازشو نیز تقسیم بندی می شوند.: بطور مثال پروفیل بیرون بازشو پنجره

پروفیل

با بررسی های انجام گرفته در رابطه با قابلیت های مختلف پروفیل با احتساب نظرات کارشناسان مختلف در این صنعت و همچنین نظرات کارخانه داران و تولید کنندگان درب و پنجره دو جداره یو پی وی سی و همچنین مصرف کنندگان درب و پنجره دو جداره up v c، پروفیل از نظر کیفیت پروفیل در قابلیتهای فنی، استحکام و…..در رتبه نخست پروفیلهای ایران قرار می گیرد.

پروفیلهای در و پنجره یو پی وی سی مطابق با استانداردهای روز دنیا و پروفیل های یو پی وی سی در طرح ها و رنگهای متنوع با سلیقه طراحان و معماران و با تنوع در جایگاه بالا قابلیت تولید انواع در و پنجره یو پی وی سی را فراهم کرده است.

همچنین با وجود انواع روکش های لمینیت، پوشش رنگ مخصوص یو پی وی سی و روکش آلومینیومی مخصوص در و پنجره دنیایی از تنوع طرح و رنگ را برای انتخاب در اختیار شما قرار می دهد.

پروفیل

یکی از مهمترین اجزاء تشکیل دهنده یک پنجره دو جداره ، پروفیلهای up vc آن می باشد. پروفیلها ماده ای هستند که از ترکیبات نفت خام، نمک طعام (کلیرید سدیم) و وینیل تهیه شده می شوند.

و بیشتر پروفیل یو پی وی سی از کلر و وینیل ساخته می شود. پروفیلهای up vc بسیار مناسب و عایق در برابر رطوبت و سرما بوده است و از این ماده به مرور برای ساخت قاب پنجره up c جهت عایق بودن بیشتر استفاده می شود.

البته این نکته را توجه داشته باشید که همه تولید کنندگان پروفیلهای up vc نیز تولیدات خود را در درجه های کیفیتی عالی ، خوب و متوسط ارائه می دهند.

پس حتما با توجه به شناخت انواع پروفیلهای up vc ، اقدام به سفارش پنجره دو جداره مناسب برای ساختمان خود نمایید.

در ادامه لیستی از معرفی بهترین تولید کنندگان پروفیل ها را مشاهده می کنید:

۱- برند up v c وانا وین
۲- برند up v c سیندژ
۳- برند up v c ماژول
۴- برند up v c اِی بی آی
۵- برند up v c تاروس
۶- برند up v c فربد
۷- برند up v c هافمن
۸- برند up v c ویستا بست
۹- برند up v c بوتیا
۱۰- برند up v c ایده آل
۱۱- برند up v c وین تک
۱۲- برند up v c یونی وین

Facebook
Twitter
LinkedIn

باعث دلگرمی ماست اگر نظرتان را در پایین همین صفحه بنویسید. سپاسگزاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − پانزده =